Voorafgaand aan alle spellen krijg je inclusief het gehele pakket het spel "Cadeautjes Uitpakken". Ook zit er "Make a Memory" bij, het decoreren van een fotolijstje met bijgeleverde spulletjes. Diploma's, kleurplaat en goodiebags zijn ook bijgesloten.

1. STOELENDANS 

geschikt voor binnen en buiten

leeftijd: alle leeftijden

Gebaseerd op het Oudhollandse stoelendans spel, maar dan met stoelriemen. Muziek zit bijgeleverd.

2. ZUURSTOF HAPPEN

geschikt voor binnen en buiten

leeftijd: alle leeftijden

Geblinddoekt snoep happen van een zuurstofmasker. 

3. SNOEPJES REDDEN

 

geschikt voor binnen en buiten

leeftijd: 6+

Snoep happen uit een teiltje met water met een zwemvest aan.

4. LOST AND FOUND

 

geschikt voor binnen

leeftijd: 6+

Afhankelijk van of de partypeepjes bang zijn in het donker, wordt dit spel gespeeld in het donker.

 

 

Aan boord zijn er altijd wel mensen die spullen vergeten mee te nemen van boord. Neeee, het wordt niet verdeeld onder de stewardessen, maar eerlijk naar Lost & Found (gevonden voorwerpen) gebracht. We gaan dus een cabine-check uitvoeren! Items zoeken in huis met twee teams. Zaklampen met voor ieder team een eigen kleur.

5. SERVEER-ME-WATER-EN-SNEL-EEN-BEETJE

 

geschikt voor buiten

leeftijd: alle leeftijden

Twee teams met elk een serveerplateautje, een beker, een waterfles en een teiltje. Welk team serveert er zo snel en zo veel mogelijk water naar de overkant?

6. CROSS AND TOUCH CHECK

 

geschikt voor binnen

leeftijd: 6+

Het spel is gebaseerd op het alom bekende memory spel. De spelers, welke spelen in twee teams,  proberen zo veel mogelijk paren met kaartjes met dezelfde afbeelding om te draaien. 36 kaartjes in totaal, dus 18 setjes.

7. KOFFER RUN

 

geschikt voor buiten

leeftijd: 6+

Mochten er meer obstakels voorradig zijn, zoals meer koffers, dan is dat natuurlijk helemaal geweldig. Het spel vraagt om veel ruimte, dus naar buiten toe is een optie.

 

Het is de bedoeling dat ook hier de twee teams tegen elkaar gaan strijden en er een parcours wordt uitgezet van 4 pylonen achter elkaar (met enige afstand ertussen) voor elk team. Verwerk ergens in het traject de vliegtuigband. Hier moeten ze doorheen kruipen, (zonder bagagetrolley natuurlijk). Vergeet de trolley na het kruipen niet weer mee te sleuren! Een stewardess zonder trolley is als een tandenborstel zonder tandpasta!

 

Aan het einde van het parcours staat een koffer. Klaar-voor-de-start-af en van elk team start er 1 kind op hakken van mama en een bagagetrolley slalommend om de pylonen heen, tikt koffer aan, zelfde weg weer terug of langs de zijkant (afhankelijk van leeftijd en moeilijkheidsgraad) en tikt het volgende kind aan om het zelfde kunstje na te doen. Het team dat als eerste klaar is is de winnaar!

8. STEWARDESSEN- EN PILOTEN QUIZ

 

geschikt voor binnen en buiten

leeftijd: 6+

Tijd om de hersenen te kraken over vlieggerelateerde vragen. Bekijk ze voordat je ze gaat gebruiken voor het spel. Misschien zitten er wat moeilijke vragen tussen, of zijn qua tijdsbestek het aantal vragen te veel.

 

Ieder team krijgt een receptiebel. De vragen zijn op basis van multiple choice. Weet iemand het goede antwoord, mag diegene op de bel drukken. Bij een goed antwoord krijgt het team een vliegtuigkaartje. Een fout antwoord, betekent een kans voor het andere team! Leg dit ook uit aan de kinderen. Heeft het andere team de vraag ook fout, gaan we gewoon door naar de volgende vraag. Tijd te kort? Zoals bovengenoemd aantal vragen inkorten, of de mogelijkheid het andere team te laten antwoorden achterwege laten. Het team met de meeste vliegtuigkaartjes is de winnaar. Vergeet dan niet dat dit spelonderdeel ook weer een wereldbolletje oplevert!

9. WERELDBOL SPEL 

 

geschikt voor binnen

leeftijd: 6+

dit zijn eigenlijk 3 spellen in 1

We gaan een wereldreis maken naar twee bestemmingen! En wel Amerika en Japan!

 

Big Apple - Alle kindjes krijgen een panty om de middel gebonden met in elke voet een appel. Makkelijker is met 1 appel. Maak twee aparte start en een eindpunten met de pylonen (4 per team), waartussen de wereldbal door moet als doelpunt. Met de appel stoot je de wereldbal voort van het ene doel naar het andere doel. Daar staat het volgende teamlid klaar om het over te nemen. Het eerste team dat klaar is, is de winnaar! (wereldbolletje)

 

Wild Wild West – Nu gaan we eens even kijken hoe scherp we nog zijn na deze inspanningen. Stapel de zilveren conservenblikjes op als 3, 2, 1 op elkaar. Doe dit voor elk team, zij krijgen ieder een nerf gun met 3 kogels. Tevens elk 9 reservekogels, ene team een blauw emmertje, andere een gele. Bekijk welke schietafstand er schappelijk is. Laat maar eens zien wat voor cowboys ze kunnen zijn! Elk kind mag tegen een tegenstander spelen. De zilveren conservenblikjes worden dus per twee teamleden opgezet. Is er tijd te kort, kan er een beste schutter gekozen worden. Wie (of welk team) het snelst de blikjes allemaal heeft omgeschoten is de winnaar. (wereldbolletje)

 

 

Chopstick Paradise –Leg een berg mini-marshmellows op tafel en tel af of doe een klaar-voor-de-start-af. Met de chopsticks (elk team zijn eigen kleur) moeten de kindjes nu zoveel mogelijk snoepjes in hun kommetje krijgen.  Wanneer het snoep op is stopt de tijd. Snoepjes tellen en het team die de meeste snoepjes heeft is de winnaar!

10. IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE

 

geschikt voor binnen 

leeftijd: 6+

De jarige is op de hoogte van wat er in de tas zit. De twee teams moeten om beurten raden wat er in zit. Bij en fout antwoord gaat de beurt naar het andere team, bij een goed geraden item krijgt dat team een punt. Na het laatst geraden item worden de punten bij elkaar opgeteld. De punten gaan aan de hand van de bijgeleverde geplastificeerde vliegtuigjes. Er zit een checklist bij van wat er allemaal in de rugtas zit. Deze heeft de jarige bij zich om nog te weten wat de inhoud is.

Wanneer het spel vastloopt, worden de receptiebellen ingezet. De hints staan op de kaart behorende bij het spel. Wordt er een item geroepen, welke in de tas zit, maar niet de hints voor gegeven worden, is er ook een punt behaald. Natuurlijk zijn eigen bedachte hints ook welkom! Alle items voor in de rugzak worden bijgeleverd. Denk aan zonnebrand, ondergoed, slippers, deodorant etc

11. CABIN CREW-PREPARE FOR LANDING

 

geschikt voor buiten

leeftijd: 6+

Elk team krijgt een opblaasvliegtuig en mogen om beurten gooien. Een landingsbaan van 4 meter zit er ook bij en losse ronde cirkels om op te mikken, zo kun je het makkelijk en moeilijk maken.

De rondes van gooien mag je zelf bepalen. Buiten de baan is geen punten.

 

Crash and burn sterren er bij voor buiten de baan. Kom je hier op ben je al je punten kwijt. Zelf bepalen of je die er bij legt.

12. FIGHT FIRE FIRST

 

geschikt voor buiten

leeftijd: 6+

Spectaculair spel met smokehood, megafoon, fire proof gloves, en Halon. De twee teams gaan brandjes blussen! Natuurlijk niet in het echt, maar het wordt wel gillen hahaha.

13. HET KAMERSLEUTEL SPEL

 

geschikt voor binnen 

leeftijd: 7+

Als stewardess kom je in heel veel hotels. Daar slaap je na een lange vlucht naar een ver land. Maar door de jetlag raakt een stewardess nog wel eens haar sleutel kwijt. Help jij de sleutels weer vinden? Want er is een belangrijke fax binnen gekomen en dat moeten we hebben voor ….. uur., anders zijn we te laat!

 

Het spel vraagt wel om meerdere plekken in huis. Het zoeken naar een sleutel in een andere kamer. Het kan ook buiten gespeeld worden, maar het idee van in een hotel zoeken is dan wellicht weg.

14. het spml spel

geschikt voor binnen 

leeftijd: 6+

 

Het speciale maaltijd spel. Hier gaat het om behendigheid EN snelheid. Kun jij de maaltijd uitpakken, voordat je collega het overneemt? Gebaseerd op het Santa's Hat spel.